Konseptimme

Haluamme antaa sinulle eväät omatoimiseen retkeilyyn. Haluamme myös edistää vastuullista retkeilyä upeassa Suomen luonnossa. Kattavat koulutuksemme antavat avaimet kehittyä osaavana ja luontoa kunnioittavana retkeilijänä.

Toimintaidea

Koulutustemme idea on, että kehität paitsi erä- ja retkeilytaitojasi, myös omia henkisiä vahvuuksiasi. Olitpa sitten ensikertalainen tai jo kokeneempi retkeilijä, olet tervetullut kursseillemme. Omien rajojen harjoitteleminen parantaa elämänhallintaa, ja luonnon keskellä osaat laittaa asioita mittasuhteisiin. 

Miksi valita Pihka Outdoors Akatemia? Vastaavia syventäviä retkeilykursseja ei Suomessa ole tarjolla oppilaistosten ulkopuolella. Tarjoamme laajemman opintokokonaisuuden kuin viikonloppukurssin. 110 tunnin opiskelun aikana syvennetään tietotaitoja ja päästään teoriasta käytännön harjoitteisiin. 

Olemme suunnitelleet kurssikokonaisuudet niin, että saat itsellesi parhaat mahdolliset tiedot ja taidot omille retkillesi. Koulutuksemme koostuvat etäluennoista sekä lähijaksosta. Kontaktiopetukseen Ylläkselle pääsee julkisilla – tänne on suorat bussiyhteydet niin Kolarin juna-asemalta kuin Kittilän lentokentältä. Kurssikokonaisuuden päättävä vaellus Lapissa suoritetaan ryhmässä, ellei kyseessä ole nimenomaan yksinvaellukseen tähtäävä opintokokonaisuus.

Lapissa erämaata vielä löytyy ja luonto on puhdasta. Ei tarvitse kuunnella liikenteen melua tai väistellä muita retkeilijöitä, kuten Etelä-Suomen ruuhkaisilla retkeilyalueilla. Pohjoisessa saat todellisen eräelämyksen ja pääset testaamaan taitojasi tositilanteessa. 

Pihka Outdoors Akatemia ei ole virallinen oppilaitos, eikä koulutuksemme ole tutkintoon johtavaa koulutusta. Annamme diplomin osoituksena 110 tunnin kurssin opiskelusta. 

Arvot

Pihka Outdoors Akatemia sai alkunsa kolmen intohimoisen ulkoilmaihmisen yhteentörmäyksestä.  Retkeilybuumin noustessa huomasimme haasteet, joita retkeilijät kohtaavat. Miten suunnitella turvallinen vaellus? Mitä rinkkaan kannattaa pakata? Millaiset on hyvät retkeilyvarusteet? Millaisia erikoisvaatimuksia talvi tuo retkeilyyn? Missä saa yöpyä luonnossa ja mihin saa tehdä nuotion? Perustimme Pihka Outdoors Akatemian, jotta voimme tarjota syventävää asiantuntijatietoa ja -taitoja eritasoisille ulkoilmaihmisille.  

Jokamiehenoikeudet antavat meillä Suomessa paljon vapauksia, mutta niihin kuuluu myös vastuita. Kaiken retkeilyn pohjana on luonnon kunnioittaminen. Arvoihimme kuuluu vahvasti vastuullisen ja eettisen retkeilyn korostaminen. Kuinka luonnossa liikutaan jälkiä jättämättä? Miten kansallispuistoissa sovelletaan jokamiehenoikeuksia? Opetamme myös valitsemaan vastuullisesti tuotettuja, kestäviä varustemateriaaleja ja pitämään ne hyvässä kunnossa.