Koulutukset

Pihka Outdoors Akatemia tarjoaa monipuolisia kursseja ja koulutuksia eritasoisille luonnossaliikkujille sekä kesä- että talvikaudella. Voit valita retkeilyyn liittyviä yksittäisiä verkkokursseja tai eri teemojen ympärille rakennettuja vaellus- ja retkeilykursseja. Järjestämme myös laajoja koulutuskokonaisuuksia, joiden sisällöt kattavat kaiken aina vaelluksen suunnittelusta luonnontuntemukseen.

Verkkokurssit

Tulossa!

Vaellus- ja retkeilykurssit

Nämä kurssit ovat täyttä toimintaa. Eri teemojen ympärille rakennetut vaellus- ja retkeilykurssit toteutetaan koulutuksellisina vaelluksina, joissa oppiminen tapahtuu vaelluksen edetessä. Ennen vaellukselle lähtöä järjestämme aina verkkotapaamisen, jossa käydään läpi varustelistaa, ohjelmaa sekä aihepiiriin liittyviä muita asioita. Samalla pääset tapaamaan kurssikaverisi.

Katso alta tällä hetkellä tarjolla olevat vaellus- ja retkeilykurssimme ja ilmoittaudu mukaan!
retkeilyn peruskurssi Lapissa

Rohkeutta retkeilyyn

Tämän vaelluskurssi on tarkoitettu naisille, jotka haluavat löytää rohkeuden liikkua maastossa yksin. Tavoitteena on pehmittää pelkoja turvallisessa ympäristössä, muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Voitetaan yhdessä metsien möröt!
Arctic Nature Day Tour - Ylläs

Vaelluksen alkeiskurssi

Vaeltaminen on harrastus, jonka kautta pääsee näkemään upeita paikkoja ja kokemaan ikimuistoisia elämyksiä. Se vaatii myös perehtymistä, tietoja ja taitoja. Ota ensimmäinen askel kohti vaellusharrastusta ja tule peruskurssillemme!

Laajat koulutuskokonaisuudet

Laajat kolutuskokonaisuudet on suunnattu retkeilijöille, jotka haluavat syvempää asiantuntijuutta luonnossa liikkumiseen. Kurssin sisällöt perustuvat erä- ja luonto-oppaiden koulutuksen aihepiireihin ja perusteisiin. Laajat kokonaisuudet muodostuvat kahdesta osasta: verkkoluennoista sekä kontaktijaksosta. Kahden tunnin mittaisia verkkoluentoja on neljä. Yhdeksän päivän mittainen kontaktijakso jakautuu Ylläksellä järjestettävään opetukseen (3 pv) sekä kuuden päivän vaellukseen Lapin erämaa-alueilla. Kokonaisuudessaan nämä koulutukset sisältävät noin 110 opetustuntia asiantuntevien ja ammattitaitoisten kouluttajien johdolla. Lisäksi koko koulutuksen ajan on saatavilla henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta.

Verkkoluennoilla opitaan teoriapohjaisesti tietoja mm. varusteista, retkiruokailusta ja turvallisuus- ja riskitekijöistä sekä tutustutaan jokamiehenoikeuksiin ja -velvollisuuksiin. Niiden aikana opit myös tuntemaan kurssikaverisi, joiden kanssa tätä polkua kuljet. Suoria verkkoluentoja on neljä, emme käytä tallenteita. Yhden luennon kesto on noin kaksi tuntia ja luentojen päivämäärät ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua.

Kontaktijaksolla syvennetään verkkoluentojen teoriatietoja keskittymällä käytännön harjoituksiin. Kolmen ensimmäisen päivän aikana harjoittelemme mm. erä- ja suunnistustaitoja sekä varusteiden käyttöä aidoissa olosuhteissa. Kontaktijakson kuusi viimeistä päivää vietetään vaelluksella Lapin erämaassa joko patikoiden tai hiihtäen, valitsemasi polun mukaan. Tutustu tarkemmin koulutuskokonaisuuksiimme ja ilmoittaudu mukaan elämäsi seikkailuun!

retkeilyn peruskurssi Lapissa

Laaja retkeilyn peruskurssi

Haaveiletko puuttomilla ja poluttomilla tunturiaavoilla vaelluksesta? Kenties erätaidoista, joita voit hyödyntää metsässä patikoidessa? Haluatko oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan omia vaelluksia? Laajalla retkeilykurssillamme tehdään näistä haaveista totta!
Arctic Nature Day Tour - Ylläs

Laaja talviretkeilykurssi

Oletko jo kokenut kesäajan vaeltaja, jota kiinnostaa seuraavaksi talviset seikkailut? Vai tuntuuko talvi sinulle luonnollisemmalta ajalta vaeltaa? Haluatko oppia selviytymistaitoja arktisissa olosuhteissa? Talviretkeilyn laaja kurssikokonaisuus on
tällöin sinun valintasi.