Laaja retkeilyn peruskurssi

Laaja retkeilyn peruskurssi
Verkkoluennot, kontaktijakso ja pitkä vaellus | 1540 €

Onko sinulla valmiuksia lähteä vaeltamaan tuntemattomalle alueelle merkittyjen reittien ulkopuolelle? Tiedätkö millaiset varusteet tarvitset, mitä pakata ruuaksi ja miten kannattaa pukeutua? Missä saa tehdä avotulen ja voiko teltan pystyttää minne huvittaa? Jos epäröit vastata, on perustason retkeilykurssi juuri sinulle tehty!

Tämä 110 tunnin retkeilykurssi on kattava pohjustus uudelle seikkailusinälle! Opit suunnittelemaan reittejä ja valmistautumaan vaellukselle turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Opit lukemaan karttaa ja suunnistamaan erämaassa sekä löydät erilaisia toimintamalleja yllättäviiin tilanteisiin. Opit millaisia retkeilyvarusteita kannattaa käyttää eri tilanteissa ja miten oleellista on pukeutua ja varustautua oikein. Ruoanteko eräolosuhteissa tulee tutuksi, samoin eri majoitteiden pystytys ja niiden ominaisuudet. Tiedät miten pysytellä lämpimänä ja kuinka toimia vaativissakin tilanteissa. Emmekä suinkaan unohda perinteisiä erätaitokikkoja!

Vastuullinen retkeily on lähtökohtamme. Retkeilyurssilla käydään läpi jokamiehenoikeudet velvollisuuksineen sekä kansallispuistoissa retkeilijää koskevia sääntöjä. Opit, miten luonnossa liikutaan ja yövytään jälkiä jättämättä. Peruskurssilla käydään läpi tyypillisimmät “entä jos”-tilanteet ja harjoitellaan ratkaisuja niihin.

Koulutuksemme koostuvat neljästä, noin kahden tunnin mittaisesta suorasta verkkoluennosta sekä yhdeksän päivän kontaktijaksosta. Kontaktijakso jakautuu Ylläksellä järjestettävään opetukseen (3 pv) sekä kuuden päivän vaellukseen Lapin huikeilla erämaa-alueilla. Näin pääset turvallisesti ja ohjatusti siirtämään teoriatiedon käytäntöön eikä oppiminen jää pelkästään luentojen varaan.

Voimme luvata, että tämän kattavan koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet suunnitella ja toteuttaa omia vaelluksia turvallisesti ja luottavaisin mielin. Sinulla on rinkka täynnä tietoja ja taitoja sekä uusia kokemuksia.

Milloin?

Verkkoluennot:
To 1.7. klo 18 - 20
To 8.7. klo 18 - 20
To 15.7. klo 18 - 20
To 29.7. klo 18 - 20

Kontaktijakso28.8. - 5.9.2021

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 15.6.2021!

Hinta ja mitä se sisältää?

Koulutuksen kokonaishinta on 1540 €.

Koulutus sisältää kaikkiaan yli 110 tuntia opetusta, harjoituksia ja kokemuksia. Lisäksi sinulla on saatavilla koko kurssin ajan henkilökohtaista ohjausta ja mentorointia. Tarvittaessa tarjoamme kuljetukset Ylläksen alueella sekä kuljetuksen Ylläksen alueelta vaellukselle ja takaisin. Meiltä löytyy myös erilaisia retkeilyvälineitä vuokralle.

Jokaisen osallistujan tulee huolehtia itse omista varusteista ja välineistä. Vuokraamme varusteita ja annamme vinkkejä niiden hankintaan. Matkat Ylläkselle, ruuat ja majoitukset Ylläksellä eivät kuulu koulutuksen hintaan. Autamme mielellämme sopivan majoituksen etsimisessä.

Mitä tarvitsen?

Varusteet ja välineet: Verkkoluennoilla käydään kattavasti läpi pitkällä vaelluksella tarvittavia varusteita. Jos et siis vielä omista mitään varusteita, se ei haittaa. Vaellukselle lähtiessä jokaisella tulisi kuitenkin olla omat varusteet. Näitä ovat: makuupussi, makuualusta, rinkka, sopiva henkilökohtainen vaatetus sekä kengät. Kysy meiltä vuokravarusteita kuten makuupussia, telttaa tai retkikeitintä.

Verkkoluentoja varten tarvitset verkkoyhteyden sekä tietokoneen tai mobiililaitteen.

Sitoutuminen: Sinulta vaaditaan sitoutumista koko koulutuksen ajaksi. Osallistuminen kontaktijaksolle vaatii osallistumista etäluennoille.

Kunto: Osallistujilta vaaditaan kohtalaista fyysistä kuntoa. Jaksat kävellä vaihtelevassa maastossa reppu selässä noin 10 km:n matkan.

Vakuutukset: Osallistuja huolehtii itse omasta vakuutusturvastaan. Kannattaa siis ottaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöön ja varmistaa vakuutusten kattavuus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen retkeilyn peruskurssille on käynnissä!

Ilmoittautumiset tehdään sähköpostilla osoitteeseen info@pihkaoutdoors.com tai tämän sivun oikeassa reunassa olevan kaavakkeen kautta.

Mikäli haluat lisätietoja tai jokin askarruttaa, ole meihin yhteydessä sähköpostilla tai soita jollekin meistä. Puhelinnumeromme löytyvät nettisivujen alapalkista. Emme välttämättä pääse aina heti vastaamaan puhelimeen, mutta soitamme kyllä takaisin!

Huomioithan, että kurssit järjestetään vain jos osallistujia on 5 henkilöä tai enemmän.

Osallistu koulutukseen

Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.

Kuinka pääset Ylläkselle

Pääset helposti Ylläkselle lentämällä tai junalla. Lähimmiltä lentoasemilta Kittilä ja Rovaniemi on hyvät kulkuyhteydet.

Junat tulevat Kolarin juna-asemalle. Sieltä on bussiyhteys Ylläkselle.

Kysy meiltä kuljetusta Kittilä-Kolari alueella.