Laaja talviretkeilykurssi

Laaja talviretkeilykurssi
Verkkoluennot, kontaktijakso ja pitkä vaellus | 1720€

Laaja talviretkeilykurssi tarjoaa sinulle kattavan paketin, jossa perehdytään retkeilyyn arktisissa olosuhteissa. Majoitteen pystyttäminen, ruuan valmistaminen ja lämpimänä pysyminen ovat perustarpeita, joita talviset olosuhteet saattavat vaikeuttaa. Koulutuksen aikana perehdytään näihin haasteisiin ja tehdään talviretkeilystä miellyttävä ja ikimuistoinen kokemus.

Koulutuksessa pääset tutustumaan talvivaelluksella vaadittaviin varusteisiin, oppimaan erä- ja selviytymistaitoja ja harjoittelemaan lumella liikkumista. Tietopohjaiset verkkoluennot sekä käytännönläheinen lähijakso valmistavat sinut viiden yön hiihtovaellukselle Lapin erämaan upeilla keväthangilla.

Vastuullinen retkeily on lähtökohtamme. Kurssilla käydään läpi jokamiehenoikeudet velvollisuuksineen sekä kansallispuistojen sääntöjä. Opit, miten luonnossa liikutaan ja yövytään talvella jälkiä jättämättä.

Koulutuksessa etäluennoilta saatu teoriatieto vaihtuu käytännön osaamiseen ammattitaitoisen kouluttajatiimin ohjauksessa sekä omien kokemustesi kautta. Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet suunnitella ja toteuttaa omia talvivaelluksia turvallisesti ja luottavaisin mielin.

Milloin?

Verkkoluennot: Tammikuussa 2022 neljä suoraa noin kahden tunnin mittaista opetusstriimiä asiantuntevien kouluttajien johdolla.

Vaellus: Maalis - huhtikuu 2022, kolmen päivän valmistautumisjakso Ylläksellä ja sen perään viiden päivän vaellus Lapin erämaa-alueilla keväthankien hohteessa.

Hinta ja mitä se sisältää?

Koulutuksen kokonaishinta on 1720 €.

Koulutus sisältää kaikkiaan yli 110 tuntia opetusta, harjoituksia ja kokemuksia. Lisäksi sinulla on saatavilla koko kurssin ajan henkilökohtaista ohjausta ja mentorointia. Tarvittaessa tarjoamme kuljetukset Ylläksen alueella sekä kuljetuksen Ylläksen alueelta vaellukselle ja takaisin.

Jokaisen osallistujan tulee huolehtia itse omista varusteista ja välineistä. Vuokraamme varusteita ja annamme vinkkejä niiden hankintaan. Matkat Ylläkselle, ruuat ja majoitukset Ylläksellä eivät kuulu koulutuksen hintaan. Autamme mielellämme sopivan majoituksen etsimisessä.

Mitä tarvitsen?

Varusteet ja välineet: Verkkoluentojen aikana saat kattavan käsityksen siitä, mitä ja minkälaisia varusteita tarvitaan pitkän vaelluksen aikana. Jos et siis vielä omista mitään varusteita, se ei haittaa. Vaellukselle lähtiessä jokaisella tulisi kuitenkin olla omat varusteet. Näitä ovat: makuupussi, makuualusta, rinkka, sopiva henkilökohtainen vaatetus sekä kengät. Meiltä voit varusteita kuten makuupussia, telttaa tai retkikeitintä.

Verkkoluentoja varten tarvitset verkkoyhteyden sekä tietokoneen tai mobiililaitteen.

Sitoutuminen: Sinulta vaaditaan sitoutumista koko koulutuksen ajaksi. Osallistuminen loppuvaellukselle vaatii mukanaoloa koulutuksen kaikissa osioissa. 

Kunto: Osallistujilta vaaditaan kohtalaista fyysistä kuntoa. Jaksat kävellä vaihtelevassa maastossa reppu selässä n. 10 km:n matkan. Talvivaelluskurssilla vaatimuksena vähintään kohtalainen hiihtotaito.

Hyvä tietää: Osalistuja huolehtii itse omasta vakuutusturvastaan. Kannattaa siis ottaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöön ja varmistaa vakuutusten kattavuus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen talviretkeilykurssille alkaa 1.9.2021!

Ilmoittautumiset tehdään sähköpostilla osoitteeseen info@pihkaoutdoors.com tai tämän sivun oikeassa reunassa olevan kaavakkeen kautta.

Mikäli haluat lisätietoja tai jokin askarruttaa, ole meihin yhteydessä sähköpostilla tai soita jollekin meistä. Puhelinnumeromme löytyvät nettisivujen alapalkista. Emme välttämättä pääse aina heti vastaamaan puhelimeen, mutta soitamme kyllä takaisin!

Huomioithan, että kurssit järjestetään vain jos osallistujia on 5 henkilöä tai enemmän.
 

Osallistu koulutukseen

Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.
Täytä pakolliset kentät.

Kuinka pääset Ylläkselle

Pääset helposti Ylläkselle lentämällä tai junalla. Lähimmiltä lentoasemilta Kittilä ja Rovaniemi on hyvät kulkuyhteydet.

Junat tulevat Kolarin juna-asemalle. Sieltä on bussiyhteys Ylläkselle.

Kysy meiltä kuljetusta Kittilä-Kolari alueella.